شیردهی در صورت ابتلا به هپاتیت
من به هپاتیت B مبتلا هستم آیا می توانم شیرخوارم را با شیر خودم تغذیه کنم؟
- اگر مادری در بارداری آلوده شود نوزاد ممکن است به علت تماس با ترشحات مادر هنگام تولد در معرض بیماری قرار گیرد به نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به هپاتیت B در عرض ۱۲ ساعت اول تولد ایمنوگلوبولین اختصاصی B و اولین دوز از واکسن هپاتیت B را تزریق می کنند دو نوبت بعدی واکسن یک ماه و ۶ ماه بعد باید تزریق شود این شیرخواران می توانند با شیر مادر تغذیه شوند. تزریق معمول واکسن و نیز ایمنوگلوبولین B به نوزادان متولد شده از مادران آنتی ژن مثبت نگرانی در خصوص انتقال این ویروس به داخل شیر مادر را برطرف میکند.
- همچنین نیازی به ایجاد تأخیر در شروع شیردهی تا بعد از ایمن سازی نوزاد نمیباشد چرا که حتی تا قبل از این که سطح ایمنی ایجاد شده قابل اندازه گیری باشد منعی برای شیردهی محسوب نمی شود.
- اگر بعد از بارداری دچار این بیماری شده اید کودک و سایر اعضا خانواده باید واکسینه شوند و تغذیه با شیر مادر ادامه یابد.
۹۳ . من به سل مبتلا هستم آیا می توانم شیرخوارم را با شیر خودم تغذیه کنم؟
- در مادرانی که فقط تست سل آنان مثبت است و سل فعال ندارند تغذیه کودک با شیر مادر بلامانع است
- اگر مبتلا به سل فعال هستید نوزاد باید بلافاصله پس از تولد از مادر جدا شود
- زیرا انتقال میکروب سل از طریق تنفس است. چون میکروب سل در شیر ترشح نمیشود لذا می توانید شیرتان را بدوشید تا توسط فرد دیگری به نوزاد داده شود. به محض شروع درمان و تشخیص غیرواگیر بودن بیماری یعنی منفی شدن خلط مادر که معمولاً تا ۲ هفته پس از شروع درمان طول می کشد تغذیه مستقیم هم میتواند شروع شود.
۹۴ با توجه به انتقال بیماری ایدز از مادر به شیر خوار آیا تغذیه با شیر مادر منع میشود؟
- گرچه این بیماری از مادر به شیر خوار از طریق جریان شیر منتقل می شود ولی میزان خطر در شیرخواران متفاوت میباشد در بعضی مناطق که بیماری های عفونی و سوءتغذیه از علل عمده و اصلی مرگ و میر شیرخواران می باشند، خطر ناشی از عدم شیردهی به این شیرخواران با احتمال خطر ناشی از ابتلا به ایدز سنجیده میشود و توصیه می شود مادر و نوزاد هر دو تحت درمان دارویی قرار گرفته و تغذیه با شیر مادر ادامه یابد یکی از دلایل تاکید بر مشاوره فردی همین مطلب است که مادر آگاهی پیدا کند که در شرایط خودش چطور فرزندش را تغذیه نماید. پس نگرانی های خود را در مورد ایدز و تغذیه شیرخوار با کارکنان بهداشتی درمانی در میان بگذارید و از آنان کمک و مشاوره بگیرید.
- توجه داشته باشید که اکثریت خانمها HIV منفی هستند و عده ای هم وضعیت خودشان را نمی دانند پس توصیه می شود همه شیر بدهند.
۹۵. در صورت درمان قبلی سرطان پستان مادر آیا شیردهی منع می شود؟
- حاملگی بعد از درمان سرطان پستان، سبب افزایش خطر عود سرطان نشده است و این موضوع حتی ممکن است به عنوان مزیتی برای بقاء بیمار مطرح باشد. توصیه می شود که زنان تا ۵ سال بعد از درمان سرطان پستان حامله نشوند. اگر زنی زودتر از این مدت حامله شود معمولاً قادر به شیردهی به شیرخوار به کمک پستان سالم و غیرسرطانی خود میب اشد و در برخی موارد اگر جراحی یا رادیوتراپی نیاورده می تواند از هر دو پستان شیر بدهد. البته رادیوتراپی بعد از توده برداری ممکن است منجر به تولید ناکافی شیر در پستان بیمار شود.
- مادران مبتلا به سرطان پستان نباید درمان خود را به تعویق اندازند زنانی که در دوران شیردهی تحت شیمی درمانی قرار می گیرند باید در هر مرحله درمان شیر خود را دوشیده و دور بریزند تا زمانی که اثرات این داروها به طور کامل از بدن زدوده و پاک شود. در هر حال و بسته به نوع درمان پزشک توصیه های لازم را ارائه خواهد کرد.
۹۶. من دیابت دارم آیا می توان شیر خوارم را با شیر خودم تغذیه کنم؟
- دیابت یکی از شدیدترین بیماریهای متابولیک است. بدن فرد دیابتیک انسولین لازم را ترشح نمیکند و چون انسولین برای تبدیل قندها و نشاسته به انرژی لازم است در نتیجه میزان قند خون بالا می رود. در دیابت وابسته به انسولین (نوع1) باید تزریق روزانه آن انجام و رژیم غذایی مخصوص رعایت شود. شیر دادن مزایای فراوانی برای مادران دیابتی دارد از جمله هورمون های زمان شیردهی سبب آرامش ،مادر کاهش استرس و کنترل بهتر دیابت می شود.
– ترشح هورمون های شیردهی مصرف انرژی را کم میکند لذا نیاز به انسولین کاهش مییابد.
– بسیاری از مادران دیابتی زمان شیر دادن احساس سلامت کامل می کنند .
– شیر دادن احساس عاطفی و نزدیکی مادر و شیرخوار را بیشتر میکند دیابت بعد از تولد به دلیل تغییرات هورمونی و تغییرات تدریجی روانی بهتر کنترل می شود.
– شیردهی این احساس را در مادر ایجاد میکند که با مادران دیگر هیچ تفاوتی ندارد.
– باعث کمتر شدن احتمال ابتلا شیرخوار به دیابت در آینده میگردد.
– عفونت های گوش و عفونتهای گوارشی و مشکلات آلرژیک در کودک کمتر است.
در صورت داشتن هر گونه سوال بابت مسایل مربوط به شیردهی و تزریقات حتما به صفحه تماس با ما و یا با شماره های
09129333134
و همین طور در صورتی که به اجاره دستگاه زردی نوزاد برای درمان زردی نوزادتون نیاز دارید میتوانید به این صفحه یا شماره ی بالا تماس حاصل فرمایید