مشکلات دوشیدن شیر
هنگام دوشیدن شیر از پستانهایم خارج نمی شود، آیا شیرم کافی نیست؟
- مقدار شیری که از طریق دوشیدن پستانها جمع آوری می شود متفاوت با مقدار شیری است که شیرخوار با مکیدن دریافت میکند. بسیاری از مادرانی که قادر به تولید مقدار قابل توجهی شیر هستند و می توان ند فرزندشان را کاملا سیر نمایند. ممکن است هنگام دوشیدن پستانهای خود بیش از چند قطره شیر مشاهده نکنند جای نگرانی نیست دوشیدن مهارتی است که بتدریج کسب می شود.
- بعلاوه ممکن است مادر به علت رگ نکردن پستان نتواند شیر چندانی خارج کند. لازم است قبل از دوشیدن خود را آماده ساخته و بازتاب جریان شیرتان را تحریک کنید
به نظر می رسد شبها شیرم کافی نیست چه کنم؟
- بسیاری از مادران احساس میکنند صبحها مقدار زیادی شیر دارند در حالی که شبها مقدار شیرشان کم است. بیشتر نمودن دفعات شیردهی در عصر و شب به تولید شیر بیشتر کمک میکند میزان هورمونهای تولید کننده شیربین ساعات ۲ و ۶ صبح در بالاترین حد است و در طول روز به تدریج کاهش می یابد.
شیرخوارم مایل به تغذیه با بطری است آیا شیرم کافی نیست؟
- اگر قبلاً بطری و شیرکمکی به شیرخوارتان داده اید و او مایل به خوردن شیرکمکی بوده است آن را به حساب ناکافی بودن شیر خود نگذارید و هرگز سعی نکنید این مسئله را آزمایش کنید زیرا بسیاری از بچه ها به طور طبیعی میل به مکیدن بیشتر دارند و بطری رانه به دلیل گرسنگی بلکه بعلت علاقه زیاد به مکیدن می پذیرند.
- به شیرخوار وقت بیشتری برای مکیدن پستان بدهید تا با آرامش بیشتری میل مکیدن خود را ارضاء نماید.
- چنانچه نیاز به شیر کمکی باشد، شیر دوشیده شده خودتان و یا مادران سالم دیگر مناسب ترین شیر جایگزین است که بدون استفاده از شیشه باید به شیرخوار داده شود.
آیا پس از قطع تغذیه با شیر مادر می توان شیردهی را مجدد برقرار کرد ؟
- در کلیه مواردی که شیرخوار بناحق از تغذیه با شیر مادر محروم شده مثل هنگامی که مادر به تصور ناکافی بودن شیر خودش و یا بدلیل بیماری و یا جدایی از شیرخوار شیردهی خود را قطع نموده و یا شیر کمکی را شروع کرده و شیرش کم شده یا شیر خوار در هفته های اول تولد با لوله و فنجان تغذیه شده و تولید شیر مادر کاهش یافته و یا مادر از تغذیه مصنوعی منصرف شده و تصمیم به شیردهی ،دارد مادر می توان د برای برقراری مجدد شیردهی تلاش کند سه عامل مهم و ضروری برای موفقیت عبارتند از وجود انگیزه و تمایل قوی ،مادر مکیدن مکرر و صحیح پستان توسط شیرخوار که نیاز عمده میباشد و حمایت برای ایجاد و تقویت اعتماد بنفس مادر با این شرایط حتی مادرانی هم که زایمان نکرده اند می توانند ایجاد شیردهی نموده و فرزند خوانده خود را با شیر مادر تغذیه نمایند.
- توصیه های عملی عبارتند از داشتن اعتماد بنفس خوردن و آشامیدن کافی استراحت و آرامش (2-1 هفته مرخصی برای مادر شاغل تماس پوست با پوست مادر و شیرخوار و کنار هم خوابیدن مکیدن مکرر پستان حداقل ۱۲-۸ بار در شبانه روز مکیدن در هر وعده حداقل ۱۵ ۱۰ دقیقه از هر پستان .
- اگر شیر خوار مایل به مکیدن می باشد باید او را مرتب به پستان گذاشت و در فواصل او را با فنجان تغذیه نمود و اگر مایل به مکیدن پستان کم شیر نیست اما (قادر به مکیدن) هست باید وقتی به پستان گذاشته می شود شیر مورد نیاز او را
با لوله) مکمل،رسان قطره چکان و سرنگ) تامین نمود. تا قبل از برقراری کامل شیردهی دادن شیرکمکی باید بدون بطری و پستانک باشد.
- همزمان با افزایش تولید شیر مادر برای کاهش شیر کمکی و کنترل وزن و دفعات ادرار شیر خوار به منظور پی بردن به کفایت تغذیه او و همچنین برای استفاده از وسایل کمکی فوق جهت تغذیه شیرخوار با پزشک و کارکنان بهداشتی درمانی مشاوره نمایید.
-
آیا می توانم با استفاده از مواد غذایی ،شیرافزا شیرم را افزایش دهم؟
-
- در بسیاری از مناطق از دم کرده ها و چای های مختلف گیاهی به منظور افزایش شیر مادر استفاده می کنند و معتقدند که برخی مواد غذایی مثل مخمر آبجو بادامخام شبدر و بسیاری مواد گیاهی دیگر سبب افزایش شیر می شوند ولی هنوز هیچکدام به طور علمی کاملا ثابت نشده است.
- اگر احساس می کنید که با خوردن بعضی مواد غذایی، شیر بیشتری تولید می کنید در صورت اطمینان از اینکه این ماده غذایی برای شما و شیرخوار خطری ندارد مصرف آن بلامانع است چون این باور می تواند رفلکس بازتاب جریان شیر (اکسیتوسین) را تحریک کند اما در هر حال ضرورت مکیدن مکرر شیرخوار را فراموش نکنید .
-
در صورت داشتن هر گونه سوال بابت مسایل مربوط به شیردهی و تزریقات حتما به صفحه تماس با ما و یا با شماره های
09129333134
و همین طور در صورتی که به اجاره دستگاه زردی نوزاد برای درمان زردی نوزادتون نیاز دارید میتوانید به این صفحه یا شماره ی بالا تماس حاصل فرمایید